Un nou târg de cariere la Chișinău
Social 12 aprilie 2024, 20:15 | 398

Peste 30 de companii, inclusiv câteva din România, au nevoie de forță de muncă. Astăzi, la Palatul Național din Chișinău, s-a deschis un târg de cariere unde cei care caută un loc de muncă pot găsi peste 2500 de oferte de angajare. Potențialii angajatori spun că se confruntă cu o criză de muncitori, dar se bucură că au identificat deja mai mulți candidați. Printre cele mai căutate profesii sunt din domeniul IT, alimentație, comerț, resurse umane sau finanțe și bănci.

Unii angajatori spun că au reușit să acopere jumătate dintre ofertele de angajare.

ALIONA MOISEI, șef direcție umane, ministerul Finanțelor: "Astăzi suntem interesați de specialiști absolvenți din domeniul contabilitate, finanțe. Avem deja câteva persoane interesate, ne-am făcut chiar și o listă din cei care sunt interesați și o să încercăm să-i captăm noi."

ALEXANDRU MIHEREA, director departament vânzări a unei companii: "Da, avem nevoie de consilieri, manager-vânzări, operatori-vânzări. Da, într-adevăr au fost aplicări. Chiar cu unii stabilim întâlniri și săptămâna viitoare."

MARIA PETRUȚA, manager, Târg de Cariere: "Comparativ cu ediția precedentă, numărul locurilor de muncă a crescut. Acum sunt mai multe joburi oferite de angajatori și sunt joburi pentru toată lumea. La fiecare ediție participă câteva mii de candidați care reușesc să facă un pas important în carieră și să-și găsească un loc de muncă potrivit."

Târgul de cariere va fi deschis și sâmbătă, de la ora 10:00 până la 17:00.

Opinia ta contează. Comentează!