Tot mai multe cazuri de rujeolă
Social 1 aprilie 2024, 20:12 | 234

În municipiul Chișinău sunt două focare de rujeolă. Unul, la Centrul de plasament pentru refugiați, unde au mai fost înregistrate cinci cazuri, iar al doilea - la o familie din oraș. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției asistență medicală și socială, Vladimir Bolocan.

VLADIMIR BOOCAN, șef al Direcției asistență medicală și socială: "Un focar fiind în centrul de refugiați de pe strada Testemițanu 6. Acolo au fost confirmate 13 cazuri de rujeolă și mai sunt încă zece cazuri suspecte. Totodată, există un focar într-o familie de confesiune religioasă. Sunt cinci cazuri suspecte, dintre care un caz este confirmat prin analize de laborator."

Autoritățile municipale au anunțat acum două săptămâni că la un centru de refugiați au fost înregistrate cinci cazuri de rujeolă. Instituția este și acum în carantină, a precizat Vladimir Bolocan.

VLADIMIR BOOCAN, șef al Direcției asistență medicală și socială: "În centrul respectiv s-au întreprins toate măsurile de izolare, regula generală fiind carantină de 21 de zile de la ultimul caz confirmat. Carantina în acel centru va continua atât timp cât va exista cazuri confirmate de rujeolă"

Potrivit funcționarului de la Primărie, nu există riscul de contaminare a celorlalți din jur, mai ales pentru cei vaccinați. De la începutul anului curent, au fost confirmate 19 cazuri de rujeolă, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Opinia ta contează. Comentează!