SCHOLZ: Continuăm să livrăm Ucrainei cantități mari de arme, consultându-ne îndeaproape cu partenerii noștri
Externe 18 ianuarie 2023, 19:53 | 223

Germania va sprijini Ucraina, cât va fi necesar, a declarat cancelarul Olaf Scholz în această seară la Forumul economic de la Davos. Întrebat de ce Berlinul ezită să livreze Kievului tancuri Leopard, Scholz a răspuns că ”subiectul este în discuții cu aliații”. Ca războiul să se încheie, agresiunea Rusiei trebuie să eșueze, a punctat Scholz.

Cancelarul Germaniei a enumerat toate tipurile de arme importante pe care țara sa le-a trimis constant Ucrainei.

OLAF SCHOLZ, cancelarul Germaniei: "Noi susținem Ucraina nu doar cu mijloace financiare, ajutor umanitar, dar și cu multe arme. Și dacă ne uităm la asta, suntem printre cei care fac cel mai mult. Statele Unite oferă cel mai mult ajutor, însă următorii sunt Marea Britanie și Germania. Și vom continua să fim susținători mari. Am livrat multe arme, care sunt foarte importante pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei. Ca războiul să se încheie, agresiunea Rusiei trebuie să eșueze. De aceea, continuăm să livrăm Ucrainei cantități mari de arme, consultându-ne îndeaproape cu partenerii noștri."

Olaf Scholz a accentuat că în luarea deciziilor, Germania este interconectată cu aliații.

OLAF SCHOLZ, cancelarul Germaniei: "Lucrăm împreună cu ei, discutăm cu ei și nu facem ceva niciodată singuri, dar cu alții, în mod special cu Statele Unite, care sunt foarte importante în această sarcină comună de a apăra independența și suveranitatea Ucrainei. Cum am și mai spus, vom continua să oferim sprijin atât timp cât va fi necesar și în timp ce facem asta și arătăm că ucrainenii se pot baza pe ajutorul nostru în lupta lor curajoasă, în același timp este clar că noi vom evita ca acest război să devină un război între Rusia și NATO."

Cancelarul german a mai declarat că dorința țării sale este ca Ucraina să devină membru al Uniunii Europene.

În ultima perioadă, Berlinul este îndemnat să livreze Kievului tancuri Leopard. Marea Britanie a confirmat că își va trimite tancurile de luptă în Ucraina. Este de așteptat ca Germania să ia o decizie cu privire la tancuri înainte de o întâlnire a înalților oficiali din apărare din națiunile aliate, care va avea loc la baza aeriană americană din Ramstein.

De când Rusia a invadat Ucraina, Olaf Scholz a abandonat politica postbelică a Berlinului de a nu trimite arme letale în zonele de luptă și a alocat 100 de miliarde de euro pentru modernizarea forțelor armate. Guvernul german este în măsură să deblocheze zeci de tancuri Leopard, de producție germană, pentru Ucraina, ceea ce ar putea spori semnificativ capacitățile Kievului în fața Moscovei.

Alte douăsprezece țări europene dețin asemenea tancuri, dar au nevoie de permisiunea Berlinului pentru transferare.

Opinia ta contează. Comentează!