Jurnalul orei 15, 22 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 22 decembrie 2023, 22:39 | 624

Prezentat de Călin Jucovschi

Locuitorii din Chișinău și cei din municipiul Bălți vor plăti mai puțin pentru energia termică. Potrivit noilor tarife stabilite astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, consumatorii din capitală vor achita pentru căldură cu 15% mai puțin, iar cei din Bălți vor avea facturi mai mici cu 10% decât în prezent. Tarifele vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Cetățenii care nu sunt de acord cu valoarea compensațiilor pentru luna noiembrie pot solicita o recalculare. „Toate persoanele vor primi compensația cuvenită”, a declarat aseară la „Cabinetul din umbră” ministrul Muncii, Alexei Buzu. În același timp, ministrul a subliniat că oamenii nu ar trebui să se axeze pe gradul de vulnerabilitate atribuit, ci pe valoarea compensației.

Guvernul Cehiei a declarat zi de doliu pentru mâine, 23 decembrie, după ce ieri un student a comis un atac armat în masă la Facultatea de Arte a Universității Charles din capitala Praga. Tânărul și-a împușcat mai întâi tatăl acasă, într-o altă localitate, iar apoi a mers la facultate și a ucis 14 oameni. Alte 25 de persoane au fost rănite de gloanțele trase de acesta. Poliția investighează legăturile suspectului cu o altă crimă și nu oferă, deocamdată, un motiv exact pentru care studentul a recurs la un asemenea gest. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie