Fiica bărbatului decedat acum doi ani la întreprindere avicolă din Floreni ar putea primi o indemnizație de 177 de mii de lei
Social 19 octombrie 2023, 17:35 | 304

Fiica de 15 ani a bărbatului decedat acum doi ani la întreprinderea avicolă din satul Floreni ar putea primi o indemnizație unică de deces de doar 177 de mii de lei din partea companiei la care era angajat tatăl. În urma tragediei, copila a rămas orfană. Decizia Curții de Apel Chișinău vine după ce prima instanță a decis achitarea unei despăgubiri de peste 500 de mii de lei familiei victimei. Avocatul părții vătămate spune că este o decizie „vădit ilegală” și o va contestata la Curtea Supremă de Justiție.

Familia bărbatului care a decedat la locul de muncă, la întreprinderea avicolă din satul Floreni, a contestat decizia Judecătoriei Anenii Noi la Curtea de Apel Chișinău. Rudele victimei au cerut ca firma să achite peste un milion de lei prejudiciu moral. Apelul părții vătămate a fost însă respins, iar cel al pârâtului a fost admis parțial.

DANIELA MÂRZA, avocatul părții vătămate: "S-a dispus casarea hotărârii primei instanțe, parțial, cu încasarea doar a indemnizației în mărie de 177 mii lei. Suma completă a indemnizației este de 907.415 lei. În rest acțiunea a fost respinsă. Este vorba despre de prejudiciul moral, dobânda de întârziere, venitul conform ratei inflației, toate au fost respinse. Noi nu înțelegem cum instanța a ajuns la așa sumă."

Avocatul părții vătămate, Daniela Mârza, consideră că decizia magistraților Curții de Apel Chișinău este una ilegală și o va contesta cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

DANIELA MÂRZA, avocatul părții vătămate: "La Curtea de Apel am cerut să fie recunoscută vina întreprinderii la suta de procente, pentru că Țurcan Ghenadie s-a accidentat în timpul orelor de muncă, iar vina în totalitate îi aparține întreprinderii. Compania nu își recunoaște vina și a cerut ca cererea să fie respinsă."

Tragedia s-a produs pe 26 noiembrie 2021, la întreprinderea avicolă din satul Floreni. Un bărbat în vârstă de 44 ani a fost tras într-un agregat de transportare, de tip spirală, în timp ce lucra într-o încăpere a întreprinderii. De atunci, copila bărbatului nu a primit nimic din partea companiei. Singurul ajutor financiar oferit familiei a fost 50 de mii de lei pentru înmormântarea bărbatului.

Opinia ta contează. Comentează!