Jurnalul orei 19, 29 Septembrie
Jurnalul orei 19:00 29 septembrie 2023, 20:18 | 1013

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Deputatul neafiliat Marina Tauber va încerca repetat să se înregistreze în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți. Se întâmplă după ce Curtea Constituțională a suspendat, aseară, noua lege, care le interzice membrilor unui partid declarat neconstituțional să candideze pentru funcții elective.

2. Bugetul disponibil pentru compensații la facturi este mai mic în acest an și va ținti în primul rând familiile și gospodăriile cu venituri mici. Declarația a fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Totodată, vor fi introduse două categorii noi de vulnerabilitate energetică.

3. În caz de incendii, cutremure sau inundații, salvatorii și pompierii din Republica Moldova vor fi ajutați de colegii din occident. Oficialii de la Chișinău și de la Bruxelles au semnat acordul privind Mecanismului european de Protecție Civilă.

4. Ministrul francez al Apărării a reiterat sprijinul Franței pentru Ucraina în contraofensiva acesteia de eliberare a teritoriilor ocupate de armata rusă. Oficialul de la Paris a întreprins o vizită la Kiev, acolo unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie