Lina și Alexei Cobileanschi din satul Viișoara, raionul Edineț, sunt împreună de 62 de ani
Social 3 octombrie 2023, 17:49 | 5285

Au înțeles ce înseamnă dragostea adevărată și au învățat să facă față greutăților. Alexei și Lina Cobileanschi din satul Viișoara, raionul Edineț, sunt împreună de 62 de ani și nu s-au gândit să renunțe unul la altul, deși, spun ei, au fost multe neînțelegeri. ”Tinerii care aleg să se căsătorească acum nu au o atitudine serioasă față de această decizie”, afirmă soții Cobileanschi.

ALEXEI COBILEANSCHI, pensionar: "M-am căsătorit, apoi m-au luat la armată. Am slujit trei ani și tot la ea am revenit. Avem doi copii. O fetiță și un băiat."

LINA COBILEANSCHI, pensionară: "El a fost foarte grăsuț, frumos...foarte cuminte, omenos. Nu s-a bătut, nu s-a sfădit, beat sub gard nu a dormit. am petrecut o viață foarte frumoasă."

Soții Cobileaschi își amintesc cu nostalgie de vremurile când s-au cunoscut. Spun că și-au dorit mult o nuntă mare și frumoasă, însă sărăcia nu le-a permis să-și împlinească visul.

De certuri, nici vorbă. Lina Cobileanschi spune că mereu a încercat să evite conflictele.

LINA COBILEANSCHI, pensionară: "Noi ne-am împăcat foarte bine. Nu se auzea gălăgie nici la poartă, nici în curte. Să dea Domnul ca tot tineretul să ia pildă de la noi. EL: Trebuie să fie înțelegere. EA: Acum dacă nu putem ridica o butelie sau un sac: „Hai, măi Alexei”, „Hai, măi babă"

Soții consideră că răbdarea este cel mai prețios lucru într-o căsnicie.

ALEXEI COBILEANSCHI, pensionar: "Răbdarea și înțelegerea - acesta este secretul. Răbdare și iar răbdare."

LINA COBILEANSCHI, pensionară: "Să se înțeleagă, să aibă răbdare, să nu se despartă, pentru că copii vor alinare și de la mamă și de la tată și trebuie să fie toți grămăjoară. Dacă s-au căsătorit trebuie să aibă mare atenție. Sperăm ca totul să fie bine și le dorim să ia pildă de la noi."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie