Postul vamal Sculeni a fost modernizat, iar călătorii se bucură cu nu vor sta ore în șir în vamă
Social 7 martie 2024, 20:49 | 331

După un an și jumătate de reparații, postul vamal Sculeni a fost văzut astăzi de călători într-o lumină nouă. A fost modernizată clădirea administrativă, a fost majorat numărul pistelor de control vamale și s-au construit noi pavilioane și platforme de scanare. „Acum orele petrecute în vamă s-au transformat în câteva minute”, spun mulți dintre călători.

MARIA RUSNAC, reporter Jurnal TV: "De astăzi, timpul de traversare a punctului de frontieră terestră Sculeni va fi redus esențial. Se întâmplă după ce postul vamal a fost modernizat, iar numărul pistelor de control vamal a fost extins. Dacă până acum erau opt piste, acum sunt 14 - șapte de întrare și șapte de ieșire."

Postul vamal Sculeni nu doar că arată mai bine, dar și călătoriile au devenit mult mai plăcute, ne-au spus călătorii.

Autoritățile spun că proiectele de modernizarea a punctelor de trecere a frontierei vor continua.

IGOR TALMAZAN, directorul Serviciului Vamal: "Prin reconstrucția acestui post vamal s-au creat condiții, pentru facilitarea trecerii de frontieră, pentru facilitarea comerțului și condiții mai bune pentru colegii noștri din post."

PETRU ROTARU, ministrul Finanțelor: "Sunt rezultate frumoase! Doar pentru acest proiect s-au utilizat cam 120 de milioane de lei. este o sumă eficient utilizată.Creșterea numărului de piste, practic se dublează și garantează o fluidizare mai mare a traficului și vorbim atât marfar cât și pasageri."

JANIS MAZEIKS, ambasadorul UE la Chișinău: "Am fost impresionat de tot ce am văzut aici. Am văzut echipamente moderne, piste, toate celea care vor contribui pentru a facilita traficul de pasageri și de mașini."

Postul vamal Sculeni a fost modernizat în cadrul proiectului „Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România-Moldova”. Proiectul în valoare de aproape șapte milioane de euro este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Republicii Moldova și al României.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie