1 aprilie, start înscrierii copiilor
Social 28 martie 2024, 20:05 | 264

Părinții își vor putea înscrie copiii în clasa întâi la instituțiile de învățământ din Chișinău începând cu 1 aprilie. Unii locuitori ai capitalei spun că nu vor zăbovi și că vor depune actele chiar în prima zi, deoarece cred că vor fi multe solicitări. Responsabilii de la Direcția generală educație, tineret și sport ne-au spus că pentru anul de studii 2024-2025 urmează să fie înregistrați în clasa întâi peste zece mii 400 de copii.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, ne-a spus că unele școli sunt suprasolicitate deoarece mulți părinți sunt selectivi atunci când își înregistrează copiii în clasa întâi.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "Legal, noi nu putem refuza înscrierea copilului în concursul respectiv pentru înscriere în clasa 1, dar am sesizat o astfel de situație, o astfel de problemă când părinții, în perioada de începere a înscrierii își fac viză de reședință în districtul anumitor instituții. Astfel, se creează un deficit de locuri."

Autoritățile municipale sunt pregătite să primească în anul de studii 2024 - 2025 peste zece mii 400 de copii în 122 de instituții de învățământ.

ANDREI PAVALOI, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport: "În majoritatea instituțiilor, avem acoperire pentru solicitările planificate. În acest sens, pentru anul curent, noi ne-am planificat 9469 de copii organizați în 342 de clase și 940 de elevi sunt preconizați să se înmatriculeze în 44 de clase din instituțiile private."

Înscrierea copiilor se va desfășura în două etape. Prima va începe pe 1 aprilie și se va încheia pe 24 mai, iar a doua etapă se va desfășura în perioada 3-17 iunie. Astfel, părinții urmează să depună dosarul pe platforma escoala.chisinau.md. Anul trecut, în clasa întâi au fost înregistrați zece mii 106 copii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie