Netanyahu, acuzat de corupție
Externe 22 noiembrie 2019, 21:48 | 1028

Benjamin Netanyahu, cel mai longeviv premier din istoria Israelului, va trebui sa raspunda acuzatiilor de coruptie, frauda si abuz de incredere. Sunt deschise trei dosare diferite. Amanunte, in cele ce urmeaza.

ISRAEL Anunțul privind inculparea lui Benjamin Netanyahu a fost făcut de procurorul general al Israelului. Netanyahu este acuzat că a favorizat un grup de telecomunicaţii în schimbul unei acoperiri mediatice favorabile. El este suspectat că a primit cadouri luxoase din partea unor miliardari şi a încercat să-şi asigure articole favorabile în cel mai mare cotidian din Israel. Imediat ce a fost făcut anunțul, oficialul a denunțat o tentativă de lovitură de stat și a cerut anchetarea celor care au desfășurat investigații împotriva sa.

MAREA BRITANIE Un bărbat din Irlanda de Nord a fost arestat în dosarul referitor la moartea a 39 de migranţi vietnamezi, ale căror cadavre au fost descoperite în luna octombrie într-un camion frigorific în Marea Britanie. Poliţia a anunțat că este vorba despre un tânăr de 23 de ani însă nu a oferit detalii suplimentare legate de acuzaţiile, care îi sunt aduse acestuia. Recent, Poliţia din Dublin a arestat un alt bărbat de 22 de ani şi a anunţat că mai caută doi fraţi pe care îi suspectează de trafic de persoane în acest dosar.

RUSIA Evadare inedită dintr-o secție de poliție din St. Petersburg. Mai mulți trecători au filmat un bărbat care a sărit de la etajul doi al clădirii, cu tot cu caloriferul de care erau prinse cătușele sale. Individul a căzut pe o mașină parcată chiar sub fereastră, apoi a fugit, fără ca polițiștii să îl mai poată opri. Nu se știe încă de ce a fost arestat bărbatul și nici dacă oamenii legii au reușit să îl prindă între timp. 

Opinia ta contează. Comentează!