Jurnalul orei 15, 22 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 22 ianuarie 2024, 19:09 | 479

Prezentat de Călin Jucovschi

Directorul unei companii de construcții din Chișinău riscă până la cinci ani de închisoare, pentru că ar fi prejudiciat statul cu peste 25 de milioane de lei. Potrivit anchetei, în perioada 2017-2022, administratorul a indicat în declarațiile fiscale date denaturate și a redus venitul ce urma să fie impozitat. Dosarul a fost trimis în instanță.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis astăzi cererea avocaților oligarhului Vladimir Plahotniuc privind conexarea cauzei ce-l vizează la un alt dosar aflat pe rolul instanței din anul 2021, în care figurează fosta conducere a Băncii Naţionale a Moldovei.

În ultimii cinci ani, mai mult de jumătate dintre condamnații examinați medical au murit în așteptarea unei decizii, anunță Ministerul Justiției. În perioada 2017-2021, Comisia medicală specială instituită la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor a examinat 50 de persoane grav bolnave, dintre care 26 au decedat în detenție, iar 24 au fost eliberate. Autoritățile au elaborat un regulament, care vine să simplifice procedura de examinare medicală a deținuților grav bolnavi pentru aplicarea liberării de la executarea pedepsei, pentru înlocuirea sau revocarea arestului preventiv.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie