Mai mulți activiști, apărători ai animalelor, au protestat împotriva unei decizii mai vechi a Consiliului municipal Chișinău
Social 11 octombrie 2022, 16:09 | 524

Mai mulți activiști, apărători ai animalelor, au protestat astăzi împotriva unei decizii mai vechi a Consiliului municipal Chișinău, privind crearea unui nou serviciu pentru animalele fără adăpost. Potrivit deciziei adoptate în aprilie curent, Necropola din gestiunea Regiei „Autosalubritate” urmează să fie preluată de o altă întreprindere. Proiectul de hotărâre urmează să fie votat la următoarea ședință a CMC, acesta fiind motivul manifestației de protest.

În replică, autoritățile municipale afirmă că noua întreprindere va avea drept scop asigurarea eficientă a protecției animalelor. În obligațiile ei vor fi controlul, întreţinerea câinilor, înregistrarea plângerilor, dar şi prinderea acestora.

RUSLAN VERBIȚCHI, consilier municipal Chișinău: "De ce trebuie o companie care se ocupă de gestionarea deșeurilor să se ocupe de gestionarea animalelor? De aceea se creează o întreprindere municipală strict cu profil ce ține de animale, care să gestioneze problema dată. Nimeni nu bagă eutanasierea, nimeni nu bagă uciderea câinilor."

Potrivit autorităților, în orașul Chișinău sunt acum în jur de 1.700 de maidanezi, iar la Necropola de animale sunt adăpostiți circa 400 de câini fără stăpân

Opinia ta contează. Comentează!