Tehagrofest, la a cincea ediție
Social 11 august 2023, 20:59 | 1148

Combine, tractoare, îngrășăminte și semănători de ultimă generație. Acestea sunt doar câteva din produsele pe care le puteți vedea și testa în cadrul celei mai mari expoziții din domeniu de pe piața Republicii Moldova – TehAgroFest 2023. Se desfășoară în comuna Tohatin și a adunat sute de producători agricoli, din toate regiunile ţării.

Expoziția internațională de mașini agricole, semințe și tehnologii de prelucrare a solului în format test drive „TehAgroFest-2023” este un eveniment unic în Republica Moldova. Acesta scoate în vizor aplicarea practică a celor mai bune soluții pentru profesioniștii din agricultură.

ION SCUTARU, organizator TehAgroFest: "Noi ca țară suntem tot foarte importanți. La noi, domeniul agricol este foarte important și e clar că fermierii trebuie să vadă cum lucrează tehnica în câmp. Deci, expoziția noastră, țelul ei principal, este să arătam în câmp cum lucrează tehnica, tuturor importatorilor și distribuitorilor care se află pe teritoriul Republicii Moldova, cu toată tehnica care este astăzi, care voi o vedeți aici."

De la utilaje de ultimă generație până la tehnologii de recoltare și monitorizare a culturilor, acest eveniment are ca scop să ofere instrumentele necesare pentru o agricultură eficientă și sustenabilă. Fermierii au fost impresionați de diversitatea tehnicii agricole expuse, mai ales că o puteau și testa.

Investițiile în tehnica modernă sunt soluția pentru o agricultura performantă. Totuși, prețurile echipamentelor nu sunt prea accesibile.

Pericipanții la expoziție au venit cu cele mai noi tehnologii în domeniul agricol care sporesc cantitatea și calitatea roadei.

Expoziția TehAgroFest 2023, care se desfășoară la Tohatin, a ajuns la a cincea ediție. Aceasta va fi deschisă până pe 12 august.

Opinia ta contează. Comentează!