A fost transmisă o nouă donație de produse medicale pentru trei spitale din Ucraina - Herson, Nicolaev și Kiev
Social 25 august 2023, 19:56 | 520

Trei spitale din orașele ucrainești Herson, Nikolaev și Kiev au primit, drept donație, produse post-operaționale și preparate farmaceutice, din partea unei asociații din Republica Moldova. Lotul de ajutoare, format în baza solicitărilor instituțiilor medicale respective, are o valoare de 500 de mii de lei.

Acordul de donație a fost semnat de către ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marco Șevcenco, și președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Plamen Milanov.

PALMEN MILANOV, președinte al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sport: "Sper că această donație îi ajută pe oamenii din Ucraina, pe medicii, care sunt în prima linie și se luptă cu arma în mână pentru viitorul lor."

MARKO SEVCENCO, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova: "Acest lot de ajutor, mare și generos, va fi distribuit către trei spitale din Ucraina - Kiev, Nicolaev și Herson. Ultimele două sunt cele mai apropiate de zonele de luptă, unde populația suferă mai mult decât în altă parte din Ucraina. Spitalul din Kiev la fel are nevoie de medicamente, pentru că acolo sunt cele mai grave cazuri, bolnavi sau răniți. Ei, la fel, au nevoie de medicamente."

Până acum, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sport a oferit Ucrainei cinci loturi de produse medicale și farmaceutice, în valoare totală de 2,5 milioane de lei. Donația a fost transmisă în data de 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!