Doi angajați ai INSP sunt cercetați penal pentru corupere pasivă, după ce au fost denunțați
Social 19 decembrie 2022, 18:03 | 320

Două mașini s-au ciocnit azi dimineață, în centrul Chișinăului. Unul dintre șoferi s-a ales cu traumatisme, iar celălalt a fugit de la locul accidentului. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică sunt cercetați penal pentru corupere pasivă. Potrivit denunțătorului, ofițerii i-au cerut 100 de euro și o mie 160 de lei, pentru a nu-l documenta în cazul unei pretinse încălcări a regulamentului rutier. Cei doi inspectori sunt cercetați în stare de libertate, iar Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Patru persoane, un cetățean al Rusiei, soția acestuia și încă două femei, au fost condamnate la ani grei de închisoare pentru trafic de droguri, de peste 380 de mii de lei, preparate într-un laborator din Bălți. Cei patru au vârste cuprinse între 23 și 27 de ani. Liderul grupării este din St. Petersburg, dar e cu domiciliu temporar în orașul Bălți, de comun cu soția sa – inculpată și ea în acest dosar. Celelalte două învinuite sunt din orașul Râșcani și din regiunea transnistreană. Drogurile erau plasate în ascunzișurile din Chișinău.

Două mașini s-au tamponat luni dimineață la intersecția străzilor Bănulescu Bodoni și Mihail Kogălniceanu din Chișinău. Potrivit poliției, în accident au fost implicate un Lexus și un Volkswagen. Lexus-ul a fost proiectat într-un copac și, ulterior, într-un semafor. Impactul a fost atât de puternic, încât copacul și cel puţin un pilon cu câteva indicatoare rutiere au fost rupte. Șoferul Volkswagen-ului s-a ales cu traumatisme ușoare, iar cel din Lexus a fugit de la locul accidentului.

Opinia ta contează. Comentează!