Sunt așteptați în fața membrilor CSP
Social 20 noiembrie 2019, 16:16 | 1440

Toți cei patru candidați pentru funcția de procuror general, selectați anterior de o comisie a Ministerului Justiției din Guvernul Sandu, au fost acceptați pentru concurs. Urmează proba ”interviu”, programată pentru ziua de 28 noiembrie. Decizia a fost luată astăzi de Consiliului Superior al Procurorilor.

Șefa Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, a precizat că la concurs participă Oleg Crâșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Între timp, la secretariatul comisiei de preselecție a candidaților, de la Ministerul Justiției au fost depuse patru contestații privind desfășurarea concursului.

”Nimeni nu a suspendat rezultatele concursului”, a declarat la rândul său ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție zece zile lucrătoare să aleagă un singur candidat pentru funcția de procuror general. Potrivit regulamentului, până la etapa interviului, candidații trebuie să prezinte o serie de certificate de la Serviciul de Informații și Securitate, Agenția Națională de Integritate, CNA și de la Ministerul Sănătății. Cei patru candidați rămași în concurs sunt Oleg Crâșmaru, ofițer superior de urmărire penală la Centrul Național Anticorupție, Vladislav Gribincea, avocat și președinte al Centrului de Resurse Juridice, Veaceslav Soltan, șef de secție în cadrul Procuraturii Generale, și Alexandr Stoianoglo, avocat, fost adjunct al procurorului general și fost deputat din partea Partidului Democrat. Organizarea concursului a dus la căderea Guvernului Sandu, după ce premierul și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii în privința alegerii procurorului general. Pretendenții la șefia Procuraturii Generale sunt așteptați în fața membrilor CSP în data de 28 noiembrie, la ora 10.00. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie