Competiție „Fulger”, de Ziua drapelului
Social 27 aprilie 2023, 19:44 | 541

Ziua Drapelului, care este marcată astăzi pentru a 33-a oară, a fost celebrată și la Brigada de poliție cu destinație specială ”Fulger”. Ofițerii s-au întrecut la măiestrie pentru a câștiga ”Cupa Drapelului”. Astăzi s-a desfășurat prima etapă a concursului, care va continua sâmbătă. Evenimentul a început cu o ceremonie solemnă.

ION BUCLIȘ, comandant al Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger”: "Nu putem să trecem cu vederea eroii brigăzii, care și-au pus viața pe altar pentru independența Republicii Moldova și au un merit aparte pentru consfințirea acestui simbol prin lupta lor cu dârzenie și jertfire de sine, pentru ca astăzi să avem un nume și un tricolor."

ANA REVENCO, ministru al Afacerilor Interne: "Această fotografie a fost făcută pe timpul războiului de pe Nistru. Povestea ei este că în 1992, într-o tranșee din apropierea locației Bender, apărătorii patriei noastre au arborat pe o crenguță drapelul patriei pe care l-au prins cu un glonț. Pe steag au scris „Dumnezeu să ne păzească”."

La competiția „Cupa Drapelului” s-au înscris 16 participanți, care au fost repartizați în patru echipe.

Echipamentul are aproape 15 kilograme, afirmă angajații Brigăzii, dar datorită antrenamentelor zilnice, ofițerii s-au obișnuit cu această greutate.

Competiția ”Cupa Drapelului” este organizată la Brigada de poliție cu destinație specială ”Fulger” al doilea an consecutiv. Acesta a devenit un eveniment simbolic pentru data de 27 aprilie, când în Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului.

Opinia ta contează. Comentează!