PSRM-Șor a reiterat că are un candidat pentru funcția de premier și i-a cerut președintelui să-l desemneze
Politic 29 martie 2021, 20:03 | 2455

Reprezentanții Partidului Șor și Partidului Socialiștilor insistă asupra învestirii unui nou guvern. În cadrul consultărilor de astăzi cu președintele Maia Sandu aceștia au reiterat că majoritatea parlamentară are un candidat pentru funcția de premier și au cerut ca acesta să fie desemnat să formeze guvernul. Este vorba de fostul deputat socialist Vladimir Golovatiuk, actualmente ambasador la Moscova.

DENIS ULANOV, deputat Partidul Șor: "Am avut, după părerea nostră, un dialog deschis și constructiv. I-am confirmat doamnei Sandu că există o majoritate în Parlament, care a propus un candidat la funcția de premier. Noi în continuare credem că țara nu poate sta atâta timp, până la alegerile anticipate, fără un guvern cu atribuții depline."

VLAD BATRÂNCEA, deputat al PSRM: "Am reiterat astăzi poziția că în Parlamentul Republicii Moldova există o majoritate și este un candidat la funcția de prim-ministru care este Vladimir Golovatiuc. Alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc numai după stabilizarea situației pandemice, numai după stabilizarea situației social-economice, asumat, responsabil, cu un guvern capabil să administreze lucrurile în țară. "

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, însă platforma „pentru Moldova” și socialiștii nu s-au prezentat, motivând că nu vor să rateze ședința Parlamentului. Șefa statului i-a invitat repetat la consultări pentru astăzi, 29 martie. Președintele a inițiat consultările după ce, în data de 25 martie, din lipsă de cvorum la ședința Parlamentului, a eșuat a doua tentativă de învestire a unui nou guvern, prima consumându-se pe data de 11 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!