Lecții de gătit, la bibliotecă

V-ați gândit vreodată ce au în comun lectura și bucătăria? Biblioteca publică ”Vasile Alecsandri” din Telenești ne oferă răspunsul. Săptămânal, în incinta instituției au loc lecții de gătit pentru școlari, și nu doar. Noi am mers în inspecție și am aflat ce au gătit gustos săptămâna trecută.

Așa încep cursurile de bucătar la această bibliotecă. Angajații le povestesc copiilor despre beneficiile unei alimentații sănătoase.

Cursurile au loc sub supravegherea reprezentanților de la Centrul de Sănătate Publică din Telenești.

Serviciul de bibliotecă, creat acum câțiva ani, a devenit popular în localitate. Elevii se înghesuie să ajungă aici pentru a afla rețete și combinații sănătoase.

Pentru câteva ore, copiii uită de gadgeturi. Ascultă și privesc cu atenție tot ce li se arată și li se predă, lucru testat și demonstrat.

Potrivit experților în educație, cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea dumneavoastră și a copiilor voștri este să gătiți acasă. Aceștia vor întări astfel diferite abilități cum ar fi, încrederea în sine, imaginația, coordonarea, responsabilitatea și altele.

Opinia ta contează. Comentează!