Jurnalul orei 19, 24 August
Jurnalul orei 19:00 24 august 2023, 19:55 | 769

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Liderii instituţiilor europene îi felicită astăzi pe ucraineni cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la obţinerea independenţei ţării lor. În mesajele de felicitare se conțin garanții că Uniunea Europeană va sprijini Ucraina atât timp cât este necesar. Un mesaj de felicitare a transmis și președintele Maia Sandu.

2. „Bucătarul lui Putin” și comandantul militar al mercenarilor săi au murit. Gruparea Wagner a confirmat moartea liderului său și a promis răzbunare. Poliția rusă și Garda Națională sunt în alertă maximă în regiunea Rostov, unde a început revolta lui Prigojin, acum două luni.

3. Problemele se țin lanț la compania Air Moldova. Astăzi, Autoritatea Aeronautică Civilă i-a suspendat Certificatul de Operator Aerian. Air Moldova nu va putea opera zboruri până pe 31 octombrie curent.

4. Biroul meteorologic al Franței a raportat cea mai ridicată temperatură medie a țării la sfârșitul verii, măsurată în 30 de stații meteorologice, de când a început să țină evidențe în 1947. Orașul Toulouse a înregistrat cea mai ridicată temperatură vreodată, la aproape 41 de grade Celsius.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie