Anchete inițiate de CSS
Politic 26 iunie 2019, 20:02 | 1936

Contractul de cumparare a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan, stabilirea tarifelor pentru gaz si curent, schemele de contrabanda cu anabolizante, chihlimbar, tigari, alcool, precum si privatizarea unor terenuri in capitala si legalitatea proiectului „Arena Chisinau”. Acestea au fost subiectele discutate astazi la sedinta Consiliului Suprem de Securitate. In termen de zece zile, functionarii responsabili urmeaza sa prezinte toate informatiile cerute de membrii Consiliului, a anuntat presedintele Igor Dodon dupa sedinta.

Primul subiect discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate a fost securitatea energetică a Republicii Moldova.

La ședință s-a discutat și despre schemele de contrabandă cu diverse produse.

De asemenea, Igor Dodon a declarat că a cerut informații despre legalitatea construcției „Arenei Chișinău”.

Alt subiect examinat este programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții. Dodon a mai declarat că a cerut de la Ministerul Agriculturii informații despre posibilele scheme de reexportare a unor mărfuri, prin acordarea certificatelor de origine moldovenească pentru unele produse din alte țări. De asemenea, s-a discutat despre privatizarea unor terenuri din municipiul Chișinău, dar și despre activitatea întreprinderilor monopoliste în Republica Moldova.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Aeroportului Internațional Chișinau şi cea a întreprinderii Moldtelecom ne-au spus că declarațiile lui Igor Dodon sunt „nefondate” și „eronate”. Ofițerul de presă de la Moldovagaz, Doina Deleu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Iar șeful Centrului de Achiziții de la Calea Ferată a Moldovei, Valeriu Cana, ne-a declarat că planul de achiziție al întreprinderii este de 180 de milioane de lei și e îndeplinit în proporție de 40 la sută. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie