Încercările de a destabiliza situația din Republica Moldova sunt tot mai frecvente, spune Maia Sandu
Social 11 octombrie 2022, 15:52 | 630

Încercările de a destabiliza situația din Republica Moldova sunt tot mai frecvente. ”Presiunile cresc în fiecare zi”, a declarat astăzi președintele Maia Sandu în contextul incidentului de ieri cu rachetele rusești, care au traversat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova. Șefa statului a dat asigurări că pacea și securitatea cetățenilor reprezintă o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău.

MAIA SANDU președintele Republicii Moldova: "Câteva din cele 84 de rachete lansate ieri de Rusia spre Ucraina au traversat neautorizat spațiul aerian al Republicii Moldova în raioanele din stânga Nistrului și deasupra raioanelor Florești, și Soroca. Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității Republicii Moldova comisă de forțele armate ruse."

Cei care promovează și justifică războiul trebuie sancționați dur, iar cei care justifică uciderea ucrainenilor la ei acasă reprezintă un pericol pentru societate, dar și pentru pacea din Republica Moldova, a continuat Maia Sandu.

Șefa statutului susține că încercările de a destabiliza situația sunt tot mai frecvente, făcând referire la protestele organizate de Partidul Șor în fața Parlamentului și a Președinției. Poliția a înregistrat zeci de cazuri contravenționale, cele mai multe fiind pentru nesubordonare și huliganism. În acest sens, Maia Sandu a cerut Guvernului să modifice temporar legislația pentru a permite poliției să asigure ordinea publică.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Solicit Guvernului să examineze modificarea temporară a legislației care va permite poliției să asigure ordinea publică, chiar și în condițiile în care unii actori din administrația publică locală sabotează eforturile Guvernului de a menține stabilitatea și ordinea în țară."

Drept reacție la aceste declarații, manifestanții din centrul orașului au protestat gălăgios - cu cratițe.

Protestatarii spun că sunt împotriva creșterii prețurilor la energie, la gaz și a ratei inflației, care potrivit lor, este una dintre cele mai mari din Europa.

Opinia ta contează. Comentează!