Condamnat pentru pedofilie în Grecia
Social 15 martie 2019, 23:07 | 2399

Un grec a fost condamnat pentru pedofilie în țara sa, deși a comis infracțiunea în Moldova

Un diplomat grec, abuzator de copii, a scăpat de pedeapsă în Republica Moldova, dar nu și în țara sa de origine. Este cazul lui Nick Georgiadis, vizat într-o investigație de presă, despre o rețea de pedofili. Grecul venea în Republica Moldova pentru a oferi consultanță Ministerului Economiei. În Grecia, el a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, pentru abuzarea sexuală a unor minori.

Subiectul a fost discutat în cadrul Clubului de presă desfășurat de Centrul de Investigații Jurnalistice. Președinta organizației, Cornelia Cozonac, a precizat că, la Chișinău, Nick Georgiadis se bucura de imunitate diplomatică, acesta fiind motivul pentru care a scăpat de pedeapsă. ”Există copii abuzați, iar statul nu le oferă protecție”, a spus Cornelia Cozonac.

Ofițerul de investigație de la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane Alexandru Beșleagă susține că s-a lucrat mult la acest caz.

Natalia Bayram, avocata copiilor exploatați sexual, ar vrea să înțeleagă de ce justiția din Republica Moldova nu este la fel de eficientă ca în țările civilizate.

La ședința Clubului de presă a fost invitat și jurnalistul din Grecia care a aflat despre implicarea oficialului elen în acest caz, în 2015.

Olga Ceaglei a început investigația după ce reprezentanții Centrului „La Strada” au anunțat public despre băieții care ajungeau victime ale pedofililor.

Potrivit ofițerului din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane Alexandru Beșleagă, investigația continuă. Recent, a fost reținut încă un suspect, al 16-lea. Pasibili de pedeapsă ar mai fi un german, un thailandez, un american şi un britanic. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie