Cristian Rizea nu se mai regăsește pe lista Partidului ”Noi” pentru scrutinul din 11 iulie
Politic 4 iunie 2021, 19:43 | 3773

Fostul deputat român Cristian Rizea nu se mai regăsește pe lista Partidului ”Noi”, concurent pentru scrutinul din 11 iulie. Rizea ne-a declarat că membrii Comisiei Electorale Centrale l-au omis din listă pentru că nu ar avea cetățenie valabilă. De cealaltă parte, reprezentanții CEC spun că excluderea lui Rizea este o decizie a partidului.

CRISTIAN RIZEA, deputat român: "Au transmis către partid că trebuie reparate câteva deficiențe. Iar punctul trei, vă citez din informațiile pe care le știu ei, Comisia Electorală Centrală, că cetățeanul Mihai Cristian nu mai deține buletin valabil. Mâine, avocații mei depun în instanță suspendarea acestei decizii abuzive și contestarea acestei decizii ilegale."

Vladimir Dachi, președintele Partidului NOI: "Când noi am insistat să ne ofere un document, care să ne confirme că el nu este cetățean al Moldovei, ei ne răspund că, din niște așa-zise informații, el nu este cetățean. Eu îmi pun întrebarea, ce înseamnă această informație? Adică, stăteau undeva și beau ceai și cineva a zis că el nu este cetățean. Sau cineva la piață a spus. Noi nu știm."

Reprezentanții CEC spun însă că decizia de a-l omite din listă pe Rizia aparține conducerii Partidului ”Noi”.

CORNELIU PASAT, șef adjunct Direcția comunicare al CEC: "CEC a aprobat lista finală care a fost prezentată de către partid. Într-adevăr, în prima variantă a listei era și domnul Rizea. În procesul de verificare grupul de lucru care a recepționat actele a găsit anumite neconformități despre care au fost informați. Ulterior, partidul politic a decis retragerea domnului Rizea din lista de candidați prezentată la CEC."

Cristian Rizea a fost condamnat de justiția de la București la închisoare, cu executare, pentru trafic de influență și spălare de bani. Acesta a fost arestat toamna trecută în Republica Moldova după ce fostul președinte Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească, iar procurorii l-au învinuit de ”fals în declarații la depunerea cererii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova”.

Opinia ta contează. Comentează!