Droguri de peste cinci milioane de lei
Social 5 aprilie 2024, 20:01 | 243

Trei tineri, originari din Republica Moldova, Ucraina și Georgia, au fost reținuți pentru vânzarea ilegală a drogurilor pe Telegram. Doi indivizi au fost prinși în flagrant. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Oamenii legii au efectuat 19 percheziții la opt suspecți, cu vârste între 19 și 41 de ani, implicați în traficul ilegal de droguri în localitățile de nord ale Republicii Moldova. Unul dintre cei opt era curier al unui magazin online. În timpul perchezițiilor au fost găsite droguri și obiecte asociate traficului ilegal. Costul acestora pe piața neagră ar fi de aproximativ o sută de mii de lei. Trei bănuiți au fost reținuți, iar alți cinci sunt cercetați în stare de libertate. Procuratura urmează să decidă asupra măsurilor preventive pentru cei reținuți.

Joi, 4 aprilie, polițiștii de frontieră și vameșii au descoperit la punctul de trecere a frontierei Tudora 443 de pastile psihotrope în bagajul unui cetățean al Turciei. În timpul intervievării, individul a declarat că pastilele sunt destinate uzului personal. Pastilele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Cazul este preluat de Secția investigare criminalitate transfrontalieră a Direcției regionale Est.

Ofițerii de investigație au deconspirat activitatea infracțională a unui grup de persoane suspectate de vânzarea substanțelor narcotice prin intermediul aplicației Telegram. Aceștia primeau coordonatele unde erau plasate droguri în cantități mari, 1-2 kilograme, pe care le ridicau, apoi le ambalau în doze mai mici pentru magazinele online, dar și pentru consumatorii finali. Ulterior le distribuiau în locuri ascunse, în orașul Chișinău. Un minor de 16 ani a fost reținut în timp ce arunca droguri peste zidul Penitenciarului nr. 9. Asupra băiatului au fost găsite un kilogram de marijuana, de aproximativ două sute de mii de lei, și cartele SIM. Persoanele implicate risca până la 15 ani de închisoare.

Polițiștii anunță despre capturarea unui lot de droguri, de peste cinci milioane de lei. În acest caz au fost reținuți trei bărbați, originari din Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Suspecții au vârstele cuprinse între 21 și 32 ani. Doi bănuiți, cel din Republica Moldova și cel din Ucraina, au fost reținuți în timp de plasau droguri în ascunzișuri. Aceștia aveau peste 80 de pliculețe de drog sintetic de tip PVP. La domiciliul acestora au fost ridicate încă peste 50 de pliculețe cu același drog. Iar în casa închiriată de cetățeanul Georgiei au fost găsite două laboratoare echipate modern, 22 kg de muguri de marijuana în stare uscată dar și alte tipuri de droguri. Judecătoria Ciocana a aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile în privința celor trei.

Opinia ta contează. Comentează!