Echipament modern pentru Oncologie
Social 16 decembrie 2022, 17:30 | 874

Timpul de așteptare a unei intervenții chirurgicale la Institutul Oncologic s-a redus în jumătate, datorită modernizării. Sala de operație a fost dotată cu echipament nou, în valoare de 97 de mii de dolari. Donația a venit de la Fondul ONU pentru Populație, după o examinare a necesităților urgente, pe care le are instituția.

KENT D. LOGSDON, ambasadorul SUA în Republica Moldova: "Acest institut deservește atât cetățeni moldoveni, cât și refugiații, pe care Moldova i-a primit. Cancerul nu cedează nici chiar în fața războiului, nu cedăm nici noi. Mulțumesc tuturor celor aflați aici, în special personalului acestei instituții pentru efortul vostru continu."

O sală de operație dotată cu echipamente moderne vine să crească accesul femeilor din Republica Moldova și celor refugiate din Ucraina la servicii de sănătate.

NIGINA ABASZADA, reprezentant Rezident UNFPA Moldova: "Vreau să menționez că atunci când femeile sunt diagnosticate cu această maladie, tratamentul nu poate fi întrerupt, dar din păcate asta se întâmplă pentru că ele trebuie să fugă din țara lor din cauza războiului."

Sala de operație a fost dotată cu echipament modern în valoare de 97 000 dolari. Au fost livrate si echipamente necesare, si mobilier medical pentru sălile de examinare medicală, sălile post-operatorii, și de terapie intensivă.

RUSLAN BALTAGA, director Institutului Oncologic: "Colaborarea cu dvs a fost a fost una benefică pentru întreg colectivul institutului oncologic care vă este profund recunoscător, dar mai ales pentru pacienții refugiați din calea războiului din Ucraina și nu în ultimul rând pentru pacienții noștri oncologici."

Echipamentul medical donat este adaptat pentru nevoile fetelor și femeilor cu dizabilități, fapt ce va crește gradul de incluziune și acces la servicii medicale pentru categorii de persoane cu un grad mai sporit de vulnerabilitate.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "Astăzi a venit rândul ca secțiile date în Institutul Oncologic de asemenea să fie echipate cu echipament modern, astfel ca fiecare femeie, indiferent în ce localitate nu ar trăi să aibă acces la servicii performante, la servicii moderne, echipamente bune."

Institutul Oncologic este unul din cele nouă instituții medicale dotate cu echipament în domeniul sănătății sexuale și reproductive. La fel, instituțiile sunt dotate cu mobilier medical și mobilier pentru saloanele pacienților. Valoarea totală a dotărilor livrate către sistemul de sănătate de către UNFPA către instituțiile medicale este de 3,6 milioane de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!