Program de sprijin pentru tineri
Social 21 decembrie 2023, 20:23 | 318

Tinerii vor putea să beneficieze și în anul viitor de finanțare nerambursabilă. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat astăzi lansarea „Programului de Granturi 2024” pentru organizațiile de tineret. Proiectul este dedicat susținerii şi dezvoltării sectorului de tineret din Republica Moldova, iar bugetul alocat pentru anul viitor este de zece milioane de lei.

ION DONEA, director, Agenția Națională pentru Tineret: "Ne vom focusa pe partea de creștere a capacităților în sectorul de tineret și creșterea calității lucrului de tineret în domeniul nostru. Și anume vom finanța în special proiecte care se referă la partea de formare și dezvoltare profesională a lucrătorilor de tineret. De asemenea, vom finanța anumite platforme și rețele legate de consolidarea capacităților organizațiilor de tineret, dar totodată și a centrelor de tineret."

Finanțarea va fi alocată pentru cel puțin trei domenii: proiecte locale, care vor putea accesa sume de până la 200 de mii de lei; proiecte de nivel regional, care vor fi finanțate cu până la 400 de mii per aplicație, și proiectele de nivel național, care trebuie să acopere cel puțin opt unități teritorial-administrative de nivelul doi. Acestea vor putea accesa sume de până la 600 de mii de lei. A fost anunțat și un element inovator pentru anul 2024.

ION DONEA, director, Agenția Națională pentru Tineret: "Este acordarea proiectelor, care au la bază sub-grantarea, unde vor fi aplicații foarte consistente de la organizații cu experiență, care au mai asigurat regrantări sau subgrantări către alte organizații, dar care vor contribui la consolidarea capacităților instituționale și umane ale altor organizații de tineret. Vor putea să acceseze această linie de finanțare, iar pentru această linie de finanțare pot solicita până la un milion de lei."

Vor avea acces la program organizațiile necomerciale înregistrate în Republica Moldova, care reprezintă preponderent tinerii și lucrează pentru tineret. Acestea pot depune cererile până pe 19 februarie 2024. În cadrul programului de granturi 2023 au fost finanțate 31 de organizații de tineret.

Opinia ta contează. Comentează!