Un an de milioane pentru milionar
Social 5 ianuarie 2023, 20:22 | 473

Iată-ne ajunși în sezonul cinci al emisiunii ''Se caută un milionar''. Până acum, v-a relatat poveștile a peste 60 de milionari, a căror viață s-a schimbat în câteva secunde, datorită norocului. Este vorba de oamenii simpli de la sat, obișnuiți cu un trai modest. În 2022, echipa Jurnal TV împreună cu partenerul emisiunii a reușit să aducă lacrimi de bucurie în mai multe familii: a săpat o fântână pentru Serghei, un tânăr cu dizabilități din Nisporeni. A cumpărat o casă pentru Elena, mamă a șase copii, care nu avea un acoperiș deasupra capului. L-a ajutat pe micuțul David să ajungă în Elveția pentru a beneficia de o operație la ochi, după ce a fost diagnosticat cu cancer. Sunt doar câteva episoade dintr-un șir lung, creat cu sprijinul partenerului emisiunii, care ne-a fost alături.

VERA ȚURCANU, mama lui David: "Acum foarte important este să reușim să oprim boala să se extindă. Dacă nu o facem acum, atunci cancerul se poate extinde pe mai multe organe. Când am aflat acest diagnostic, o săptămână nu am putut dormi. Mă întrebam de ce anume copilul meu."

De asemenea, i-am făcut fericiți pe soții Andronachi din Fălești, care sunt cu dizabilități. În schimb, sunt părinții a doi copii perfect sănătoși. Echipa de la milionar a ajuns la ei cu materiale de construcție, bani și cu un aparat de aer condiționat.

MARIN ANDRONACHI, locuitor din Fălești: "Noi vom schimbăm ușile de tot ca să fie reparat, mulțumesc din suflet, se vede că dumnezeu este pe pământ, nu-mi vine să cred. Și 10 mii d lei, bani pentru condiționer."

Uneori suntem în stare să facem sute de kilometri dacă știm că putem fi utili unor oameni neajutorați. Așa am ajuns să o cunoaștem pe Elena Moșac, mamă a șase copii. O femeie puternică, dar sensibilă în același timp. Greutățile vieții i-au spulberat ce-a mai mică încredere că în viața ei se pot întâmpla lucruri frumoase.

ELENA MOȘAC, locuitoare din Balatina: "Când ai cuibul tău poți schimba o ușă, o fereastră, știi de ce să te apuci să faci, dar așa poate să te scoată azi, sau mâine din casă. De azi Elena vreau să te anunț casa asta nu e a doamnei Zinaida, a ta, poftim actele pentru casă, intri cu piciorul drept, mult succes și sănătate."

Serghei este un tânăr din satul Boldurești, Nisporeni. De mic s-a născut cu o dizabilitate, care nu-i permite să meargă pe picioare. Marele său vis era să aibă apă în casă. A fost suficient ca povestea lui să ajungă la urechile milionarului. Acum, părinții lui au apă și confort.

ALEXANDRA MĂMĂLIGA, mama lui Serghei: "De aici i-au apă și duc unde îmi trebuie și fac mâncare, apoi iar înapoi și mii ușor, tare ușor."

Tot la ''Se caută un milionar'' am cunoscut-o pe Taisia Borovic, o contabilă din satul Popovca. Femeia și-a asigurat bătrânețea după ce anul acesta a câștigat suma amețitoare de peste 800.000 mii de lei, iar anul trecut, aproape - 400.000 de lei. În total, peste un milion!

TAISIA BOROVIC, milionară din Popovca: "Pentru noi, aceste sume sunt bani enormi! Putem spune deschis: problemele noastre au dispărut. Femeia se mândrește că este o zână, care poate îndeplini dorințele copiilor. Ei au spus că sunt bucuroși pentru noi, este meritul nostru la bătrânețe."

Am mers cu echipa tocmai în Mărculești, la un cuplu care a ajuns la pensie, dar care a învățat toată viața să treacă demn peste greutăți. Probabil, ăsta este factorul, care a deschis drumul spre noroc. Un milion de lei a ajuns în raionul Florești, la Anatolie Cebanu.

ANATOLIE CEBANU, milionar din Mărculești: "Inițial nu credeam, nu vă pot spune de emoții, nu puteam crede că se poate așa ceva de câștigat. Iată ne-o salvat, am cumpărat apartament, casa aia. Am ieșit din probleme foarte mari, da foarte mari, e un ajutor bun."

S-a schimbat și viața acestor tineri din Ungheni, după ce au câștigat 500.000 de lei. Mihail Marco și-a pus acoperiș la casă, a făcut un cadou de 100 de mii de lei fratelui, și a stins o datorie față de bancă.

ELENA MARCO, milionară din Ungheni: "Într-adevăr a fost ca un dar, așa o sumă nu te aștepți și apare. Stai toata luna și te gândești să pui deoparte, să construim, pentru noi a fost o sumă. Trebuie să lucrezi zece ani să aduni suma asta."

Emisiunea ”Se caută un milionar” nu va dezamăgi nici în anul 2023. Promitem un an de milioane!

Opinia ta contează. Comentează!