Sajin a fost pus șef de raion
Politic 20 martie 2019, 20:37 | 1945

Ghenadie Sajin a fost instalat în funcția de președinte al raionului Ialoveni

Puterea schimbă șefii în raionul Ialoveni. Președintele acestuia, Lilian Carmanu, a anunțat astăzi că pleacă din funcție. În loc a fost pus un apropiat al familiei Plahotniuc - Ghenadie Sajin, directorul Agenției pentru Supraveghere Tehnică. 

Lilian Carmanu și-a anunțat plecarea din funcție în cadrul ședinței Consiliului raional Ialoveni. El a rămas vicepreședinte al raionului. Ghenadie Sajin a fost ales președinte, cu votul a 29 din cei 31 de consilieri prezenți la ședință. Acesta din urmă este cunoscut ca un fost participant la vânătoarea din Pădurea Domnească, ca un apropiat al șefului PD, Vladimir Plahotniuc. Sajin a fost administrator al uneia dintre companiile lui Plahotniuc, Finpar Invest. În aprilie 2015, Sajin a devenit șef al Inspecției de Stat în Construcții, care se ocupă în special cu eliberarea autorizațiilor de construcție. Potrivit publicației ”Ziarul de Gardă”, despre schimbările din fruntea raionului Ialoveni se zvonea încă în urmă cu aproximativ 10 zile. Marți, 19 martie, Ghenadie Sajin nega pentru sursa citată informația privind plecarea sa din conducerea Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

În campania electorală din luna februarie, Ghenadie Sajin a fost surprins alături de candidatul PD Monica Babuc într-un troleibuz, care făcea parte din proiectul de propagandă al formațiunii conduse de către Vladimir Plahotniuic.

Demisia lui Lilian Carmanu din fruntea raionului Ialoveni vine la aproape o lună de la alegerile parlamentare din 24 februarie. Atunci, PD a pierdut în ambele circumscripții, în fața unor candidați de la Blocul ACUM. Monica Babuc a fost învinsă de către Liviu Vovc. Noul președinte la raionului Ialoveni este cumnatul fostului procuror general, Valeriu Zubco, alături de care a participat acum trei ani, de rând cu judecători şi afacerişti, la vânătoarea din Pădurea Domnească, soldată cu moartea omului de afaceri Sorin Paciu. Chiar dacă s-a numărat printre participanții la acea partidă ilegală de vânătoare, Sajin a avut calitatea de martor în dosar, nu de inculpat. Pentru moartea lui Sorin Paciu a fost condamnat fostul judecător Gheorghe Crețu. În cadrul procesului, însă, avocatul acestuia declara că, de fapt, Ghenadie Sajin este cel care ar fi trebuit să fie tras la răspundere. 

Opinia ta contează. Comentează!