„Calitatea apei, dezastruoasă”
Social 23 mai 2019, 20:08 | 1861

În Republica Moldova nu există nicio staţie care să purifice apa conform normelor legale, iar calitatea apei livrate consumatorilor este dezastruoasă.

Declaraţiile au fost făcute astăzi la o ”masă rotundă” organizată de către deputatul Blocului ACUM Platforma DA şi PAS Vladimir Bolea. Potrivit reprezentanţilor organizaţiilor de mediu, problema ecologică trebuie să devină una prioritară pentru viitorul Guvern. La centrul de presă al "Apă-Canal Chişinău" nu ne-a răspuns nimeni, dar şefa întreprinderii a declarat anterior că apa livrată populaţiei este de calitate. 

Potrivit lui Vladimir Bolea, încă în anul 2017 datele oficiale arătau că purificarea apei era una neconformă cu standardele naţionale, iar acum situaţia este şi mai gravă.

Membrul corespondent al Academiei de Științe Elena Zubcov a atras atenţia că Ucraina nu şi-a stopat proiectul construcţiei centralelor hidroelectrice pe Nistru, aşa cum s-a spus anterior. Ar fi vorba doar despre o suspendare a lucrărilor.

Calitatea apei potabile livrată consumatorilor este una dezastruoasă, afirmă Elena Zubcov.

Deputatul Vladimir Bolea şi preşedintele Centrului Naţional de Mediu, Ina Coşeru, au susținut o conferinţă de presă, în care au trasat concluziile mesei rotunde privind implementarea Legii Apelor în Republica Moldova.

Vladimir Bolea a declarat că problema poluării şi insuficienţei de apă potabilă în Republica Moldova trebuie să fie considerată problemă ecologică prioritară de către viitorul Guvern de la Chişinău. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie