Au manifestat la Ministerul Sănătății
Social 22 ianuarie 2019, 20:39 | 1298

„Stop abuzului față de studenții mediciniști!”, au scandat astăzi mai mulți tineri, în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Manifestația a fost organizată de către tinerii din cadrul formațiunilor Platforma DA și PAS, care protestează față de o lege, care îi obligă pe studenții de la medicină să plătească dacă vor să plece peste hotare. ”Este o premisă pentru corupție”, a firmă protestatarii.

„Nu blocați autentificarea diplomelor de studii!” sau „Stop abuzului față de studenții mediciniști!”. Acestea sunt cerințele în contextul în care studenților absolvenți de la medicină li se refuză eliberarea actelor de autentificare a studiilor, document cu ajutorul căruia ar putea merge să-și facă studiile de rezidență în străinătate. Mai exact, cei care au învățat la buget, iar dacă vor să plece, sunt obligați să plătească despăgubiri statului 250 de mii de lei. Organizatorii acțiunii spun că nu există un cadrul legal transparent care ar demonstra cum este calculată această sum spre rambursare statului.

Tinerii sunt convinși că ministerul ar trebui să creeze condiții favorabile atât pentru studenți, cât și pentru tinerii specialiști pentru a-i menține să lucreze acasă, nu peste hotare.

La manifestație a venit și o studentă rezidentă de la medicină, care a confirmat existența problemei.

Ecaterina a explicat și motivele exodului tinerilor specialiști.

Manifestanți au venit și cu un îndemn în adresa tuturor studenților.

Ulterior, reprezentanții celor două organizații au înregistrat o solicitare la Ministerul Sănătății.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale petiția va fi analizată, iar ulterior li se va oferi un răspuns în termenii prevăzuți de lege.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie