45 de tineri, care vor ieși câștigători în proiectul "Dezvoltare mai bună prin antreprenoriat social" ar putea primi câte 2000 de euro
Social 3 octombrie 2023, 15:41 | 972

45 de tineri, care vor ieși câștigători în proiectul "Dezvoltare mai bună prin antreprenoriat social" ar putea primi câte 2000 de euro pentru a-și extinde afacerea. Proiectul inițiat de Uniunea Europeană a atras peste două mii de candidați, de 17-19 ani, din Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Scopul proiectului, care se va încheia în iulie 2025, este de a promova o înțelegere mai profundă a antreprenoriatului social și de a furniza tinerilor competențele necesare.

DIANA FILIP director general adjunct și director de dezvoltare la JA Europe: "În următorii doi ani, această inițiativă își propune să doteze 2100 de tineri, cu instrumentele necesare pentru a iniția schimbări economice și sociale semnificative. În același timp din cei 2100, sperăm să reușim să dăm fonduri la 45 de social enterprises și să îi ajutăm să continue."

Uniunea Europeană își continuă angajamentul de a crește capacitatea de conducere, posibilitatea de angajare și spiritul antreprenorial al tinerilor.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul UE la Chișinău: "Este important să se creeze un mediu financiar, administrativ și juridic favorabil pentru această întreprindere, astfel încât să poată funcționa pe picior de egalitate cu alte timpuri de întreprinderi din același sector."

Misiunea proiectului este de a promova o înțelegere mai profundă a antreprenoriatului social și de a furniza tinerilor competențele necesare, creând un mediu favorabil dezvoltării întreprinderilor sociale.

ALEXANDRU STRATAN, rector ASEM, preşedinte Junior Achievement Moldova: "Prin aceste colaborări și proiecte încercăm să pregătim copii pentru viață, deci ei să rezolve problemele, ei să conducă echipe, ei să facă studii de casă, să simtă lumea antreprenoriatului de mici copii, după cum spuneam de pe băncile școlii."

LAURENȚIA FILIPSCHI director general al Junior Achievement Moldova: "În cadrul proiectului noi prevedem un spectru întreg de activități, ceea ce ține de la o dezvoltare sau revedere a componentei curriculare la una din programele pe care noi împreună cu Ministerul Educației le promovăm în compania școlară. În care copii învață și exersează cum să își dezvolte și cum să își implementeze o idee de afacere."

Proiectul "Dezvoltare mai bună prin antreprenoriat social", susține abilitarea tineretului în promovarea întreprinderilor sociale în Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Acestea vor beneficia de câte 180 de mii de euro pentru toate componentele. Cei 45 de tineri care vor ajunge la finele proiectului, vor beneficia de 2000 de euro, pentru dezvoltarea ideii. Proiectul este susținut de Uniunea Europeană, Ministerul de Externe al Lituaniei și de alți parteneri esențiali.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie