Republica Moldova și Polonia își consolidează eforturile în lupta contra propagandei rusești
Politic 6 aprilie 2023, 20:01 | 685

Republica Moldova și Polonia își consolidează eforturile în lupta contra propagandei rusești, dar și lupta pentru un spațiu cibernetic sigur. În acest context, premierul Dorin Recean și premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul securității cibernetice.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Astăzi împreună cu domnul prim-ministru Morawiecki am discutat agenda de securitate și problemele de securitate din regiune. Vreau să mulțumesc domnului prim-ministru pentru faptul că a susținut inițiativa Republicii Moldova de a ne adresa companiilor tehnologice, pentru a putea lupta mai eficient împotriva propagandei și împotriva războiului hibrid."

MATEUSZ MORAWIECKI, prim-ministrul Republicii Polone: "Lupta împotriva propagandei rusești, împotriva fakenews-urilor, lupta pentru spațiul cibernetic sigur. Este foarte important pentru că războiul hibrid nu este doar o frază, este un instrument de luptă din partea Rusiei, care are ca scop destabilizarea națiunilor."

Dorin Recean i-a mulțumit premierului de la Varșovia și poporului polonez pentru suportul acordat în această perioadă Republicii Moldova, pentru cele peste 260 de proiecte susținute de Polonia pe parcursul anilor, în domenii de modernizare a infrastructurii, în domeniul agricol și în domeniul de bună guvernare. În cadrul conferinței de presă, șeful Guvernului de la Chișinău a anunțat că în viitorul apropiat compania aeriană poloneză LOT urmează să-și extindă afacerile în Republica Moldova.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Vreau să mulțumesc companiei LOT, pentru că a răspuns chemării noastre și a găsit oportunitatea să-și extindă operațiunile aici, la Chișinău. Suntem ferm convinși că vom avea o creștere și mai mare a frecvenței zborurilor din Aeroportul Chișinău, dar și o creștere a diversității destinațiilor de zbor a companiei din aeroportul Chișinău."

Înaintea vizitei lui Mateusz Morawiecki, la Chișinău a fost organizat un forum moldo-polonez, la care oamenii de afaceri din cele două țări au discutat despre „oportunitățile de cooperare”. Polonia va transmite spitalelor din Republica Moldova 20 de generatoare de curent, iar Guvernul de la Varșovia e disponibil să ofere Chișinăului sprijin în mai multe domenii, inclusiv cel energetic.

Opinia ta contează. Comentează!