Profira și Vasile Mardari au marcat de curând 51 de ani de căsătorie, iar scânteia iubirii este și astăzi aprinsă
Social 7 decembrie 2023, 16:50 | 3091

Au marcat 51 de ani de căsnicie! Este sărbătoarea soților Mardari, Vasile și Profira, din comuna Ciulcani, raionul Telenești. Fără a sta mult pe gânduri, oamenii ne-au spus că secretul este unul: dragostea și respectul reciproc. Acum soții Mardari își așteaptă și copiii, și nepoții, care să le mângâie bătrânețea.

Se cunosc din copilărie. Au învățat în aceeași școală. Scânteia dragostei s-a aprins într-o bună zi, la șezătoare, povestește Vasile Mardari.

VASILE MARDARI, locuitor din Ciulcani:: "Înainte, pe timpuri fetele făceau șezătoare, care la tutun, care făceau la horboțică. Eu dacă aduceam poamă de la vinzavod, le aduceam câte un pachet cu poamă.Și mă duceam la dânsele.Pe urmă deja se termina șezătoare și fiecare petrecea fata acasă. Ei, am petrecut eu un raz, de două ori, trei ori și pe urmă am găsit limbă comună și iată ne-am întovărășit. Suntem tovarăși și astăzi, tovarăși pe viață."

Cei doi spun că sentimentele de acum 50 de ani sunt vii și astăzi.

VASILE MARDARI, locuitor din Ciulcani: "Față de când eram tineri, tot aceeași stimă unul față de altul. Tot aceeași dragoste.Da stima, inima, tot aceeași.Ne așteptăm unul pe altul. S-a dus la biserică, eu nu mănânc până nu vine Profirica. Ea fără mine tot nu mănâncă."

PROFIRA MARDARI, locuitoare din Ciulcani: "Trebuie răbdare, dragoste și stimă față unul de altul. Și aceasta e problemele de 50 de ani și mai departe deja să ajungem."

Nea Vasile are un sfat numai bun pentru cei care vor să întemeieze o familie.

VASILE MARDARI, locuitor din Ciulcani: "Răbdarea, prima. Al doilea - stima unul față de altul. Trebuie să ne stimăm unul pe altul, că mă rog, nu-i aceea. Poate unul mai greșește, trebuie să-l ajutăm să se îndrepte. Când greșesc eu, mă îndreaptă ea pe mine."

De sărbători, soții Mardari au o singură dorință - să le vină copiii, alături de nepoți. Chiar dacă unul dintre feciori nu are posibilitate să ajungă acasă de Crăciun, părinții speră la o minute.

Opinia ta contează. Comentează!