Cei care au excelat la campionatele internaționale de lupte, box, judo sau haltere, au fost premiați
Sport 22 decembrie 2022, 19:47 | 385

Aplauze și laude au răsunat astăzi la Gala Sportivului, ediția 2022. Diplome de excelență și bani au primit cei, care au excelat la campionatele internaționale de lupte, box, judo sau haltere. Cei mai buni sportivi ai anului sunt considerați Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi.

Anastasia Nichita a luat aur la campionatele mondiale de luptă pentru seniori, desfășurate la Belgrad.

ANASTASIA NICHITA, luptătoare: "Eu mi-am pus o listă de dorințe încă anul trecut și mă bucură faptul că mai mult de jumătate din dorințele mele s-au realizat, inclusiv cea de a deveni campioană mondială."

Iar Serghei Tarnovschi a reușit să cucerească aur la Campionatul mondial din Canada.

Cu premii s-au ales și Tudor Cârlan, și Nicolae Juravschi, numiți drept ”cei mai buni antrenori ai anului”.

TUDOR CÂRLAN, antrenor emerit, lupte libere: "2022 a fost un an foarte productiv pentru lupte și pentru luptele feminine, deoarece am avut cinci medalii de aur la Campionatul European și două la Campionatul Mondial, o medalie de aur și o medalie de bronz."

”Cei mai buni zece sportivi olimpici ai anului 2022” sunt judocanul Denis Vieru, luptătoarea Irina Rângaci, biatlonista Alina Stremous, boxerul Alexandru Paraschiv, luptătorul Nicolai Grahmez, luptătoarea Mariana Draguțan, luptătoarea Iulia Leorda, halterofilul Marin Robu, dubloul la canotaj Ivan Corșunov și Alexandr Bulat, și dubloul la caiac-canoe, Daniela Cociu și Maria Olărașu.

Valoarea totală a premiilor oferite sportivilor este de 22 milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie