Jurnalul orei 15, 4 Martie
Jurnalul orei 15:00 4 martie 2024, 16:38 | 415

Prezentat de Călin Jucovschi

Olesea Vârlan a demisionat din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, cererea acesteia fiind aprobată astăzi de CSP. Vârlan a fost acuzată că ar fi viciat concursul pentru funcția de procuror general, depunctându-l nejustificat pe Ion Munteanu. Tot astăzi, Igor Demciucin a fost destituit din funcția de adjunct al procurorului general interimar, în locul acestuia fiind numit procurorul Sergiu Brigai.

Situație confuză în lumea luptelor! Antrenorul Anastasiei Nichita, Andrei Chiperi, și-ar fi atribuit titlul „Cel mai bun antrenor de lupte feminine din Europa”. De fapt, acesta trebuia să transmită premiul lui Tudor Cârlan, fostul antrenor al Anastasiei Nichita. Cel puțin asta reiese dintr-o scrisoare oficială a Federației Europene de Lupte, care a fost trimisă după o lună de la înmânarea premiului. „Andrei Chiperi nu are nicio vină”, a declarat Federația Națională de Lupte.

Tentativele de contrabandă cu țigări, droguri sau bani au crescut simțitor anul trecut, comparativ cu anii precedenți. Potrivit Serviciului Vamal, în 2023, la Aeroportul Internațional Chișinău au avut loc aproape 300 de rețineri a pasagerilor, care transportau bunuri interzise sau nedeclarate. Aproape 50% din bunurile reținute erau aduse din Istanbul.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie