Un autocamion a lovit în plin un microbuz în care se aflau cetățeni ai Republicii Moldova
Social 13 decembrie 2022, 19:58 | 376

Doi cetățeni moldoveni și-au pierdut viața într-un grav accident rutier în Polonia. Ministerul de Externe de la Chișinău a confirmat informația și a dispus verificarea în regim de urgență a circumstanțelor.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al MAEIE: "MAEIE, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia, s-a autosesizat și a dispus în regim de urgență verificarea informației aferente accidentului rutier produs pe autostrada S8 în apropierea localității Żabikowo Rządowe în voievodatul Podlasia și apartenența la cetățenia Republicii Moldova a victimelor accidentului."

Potrivit autorităților poloneze, accidentul s-a produs în după amiaza zilei de luni. Un camion a lovit un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, în care erau șase pasageri - cinci cetățeni ai Republicii Moldova și un ucrainean. În urma impactului, doi moldoveni au murit pe loc. Alți doi sunt internați cu diferite răni. Al cincilea moldovean nu a avut de suferit. Testul alcooscopic a arătat că șoferul camionului nu era în stare de ebrietate. Potrivit canalelor de Telegram transnistrene, microbuzul se îndrepta spre Moscova, ocolind Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!