Se declară captivii corupției
Politic 25 iunie 2019, 19:55 | 1618

Au nimerit în cercul vicios al corupției. Asta declară mai mulți autori și interpreți, care insistă pe demiterea directorului Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, Lilia Bolocan. Ea respinge acuzațiile aduse, calificându-le drept minciuni ale unora care fac bani pe produse ce nu le aparţin.

Într-o conferință de presă, compozitorul Leon Știrbu a citit o declarație a Asociației Naționale „Copyright”, semnată de către 120 de persoane, adresată premierului Maia Sandu, în care i se cere să o demită pe Lilia Bolocan din funcția de director al AGEPI.

Membrii „Copyright” spun că au depus o plângere la Centrul Național Anticorupție, care ar fi pornit un dosar penal pe numele Liliei Bolocan, dar nu știu la ce etapă este acesta.

Reprezentanții „Copyright” cer ca în locul Liliei Bolocan să fie numit un profesionist, „care să readucă activitatea AGEPI în cadrul legal și profesionist, în interesul titularilor de drepturi de autor și conexe”. În cadrul unui briefing, Lilia Bolocan a respins acuzațiile, calificându-le drept minciuni venite din partea unor administratori de organizații, care fac bani pe produse, ale căror autori nu sunt. Bolocan susține că membrii asociației „Copyright” au alte scopuri și vor să folosească noua guvernare în propriile interese. Șefa AGEPI spune că se va opune oricărei tentative să facă afacere pe seama drepturilor deținute de autori. Asociația Națională „Copyright” este o organizație de gestiune colectivă a drepturilor de autor și drepturilor conexe din Republica Moldova, înregistrată în 2004. Asociația are peste zece de mii de membri. 

Opinia ta contează. Comentează!