Numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere continuă, în Chișinău
Social 9 ianuarie 2023, 19:54 | 279

Numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere continuă, în Chișinău. Săptămâna trecută au fost înregistrate peste 160 de cazuri, a precizat astăzi șeful Direcției generale sănătate, Boris Gâlca. Potrivit acestuia, municipiul Chișinău se află în alertă epidemiologică.

BORIS GÂLCA, șef al Direcției asistență medicală și socială: "La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii pe 100 de paturi sunt internați 110 copii, dintre care peste 60 cu gripa confirmată, cu infecții respiratorii, cu varicelă. La Spitalul de copii Nr. 1 sunt internați peste 125 de copii pe 100 de paturi. Cele mai afectate grupuri de populație sunt de la 5-14 ani, urmată de grupa de vârstă 0-4 ani, dar și la adulți."

Situația epidemiologică îi face pe oameni să meargă la vaccinare antigripală, afirmă Boris Gâlca.

BORIS GÂLCA, șef al Direcției asistență medicală și socială: "Avem o vaccinare în proporție de 99,8% din numărul de doze de vaccinuri recepționate. Nu am avut asemenea indicatori niciodată."

Potrivit autorităților, numărul cazurilor de infecții respiratorii ar putea crește până la sfârșitul lunii ianuarie, ca apoi să înceapă perioada de regres.

Opinia ta contează. Comentează!