Vântul a făcut ravagii în toată țara
Social 29 martie 2024, 18:09 | 239

Vântul puternic a făcut ravagii în mai multe localități. La Soroca, s-au prăbușit două coloane din piatră la intrarea în Parcul „Mihai Eminescu”, iar mai multe foi de ardezie de pe un bloc au fost spulberate. Și la Chișinău rafalele au făcut prăpăd. Zeci de copaci au fost doborâți de vânt, iar un semafor a fost avariat.

Vântul puternic a doborât mai mulți arbori în capitală. Crengile copacilor au căzut la pământ pe străzile Traian, Florilor și Minsk. Au intervenit angajații de la „Spații verzi”. În urma incidentelor, nu au fost înregistrate victime, notează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. De asemenea, au fost afectate acoperișurile mai multor clădiri din raioanele Drochia, Ungheni și Edineț. În localitatea Moara de Piatră, raionul Drochia, rafalele au smuls și deteriorat circa 190 de metri pătrați de țiglă metalică și cherestea de pe acoperișul gimnaziului din localitate.

La Edineț, vântul a smuls peste 130 de foi de ardezie de pe acoperișul unui bloc de locuințe, iar în raionul Ungheni rafalele au deteriorat acoperișurile a două ferme din Coșeni și Bușila. La fața locului au intervenit comisiile pentru situații excepționale, care vor evalua paguba materială provocată. Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis pentru vineri Cod galben de vânt. În context, IGSU atenționează populația despre riscul izbucnirii și răspândirii focarelor de ardere a vegetație uscate pe arii extinse.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie