Ministrul Sănătății din România, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu
Externe 14 aprilie 2021, 15:58 | 624

Criză politică în România, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Liderul deputaților USR-PLUS Ionuț Moșteanu a confirmat în fața presei că ”orice variantă este pe masă”, inclusiv ieșirea de la guvernare.

Ministrul Sănătății din România, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Florin Cîțu, urmare a discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață. De altfel, acesta ar putea ocupa funcția de ministru interimar al Sănătății.

FLORIN CÎȚU, premierul României: "În acest context și pentru a asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis astăzi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare pentru că este o coaliție care s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane."

Liderii USR și PLUS s-au reunit, miercuri, într-o ședință de urgență pentru a discuta situaţia. Potrivit unor surse, în acest moment pe masa USR-ului sunt toate variantele: ieșirea de la guvernare, rămânerea la guvernare în anumite condiţii, inclusiv cea fără Cîţu premier sau rămânerea la guvernare şi desemnarea ministrului la Sănătate.

IONUT MOȘTEANU, deputat USR PLUS: "Orice variantă este pe masă. Sunt colegi care susțin și această variantă, de aceea va fi o discuție serioasă, calmă, așezată, astăzi în birourile naționale reunite, după ce vom avea toate detaliile din cadrul acestei discuții de dimineață și vedem cum facem în continuare. Pe mine unu mă surprinde, mai ales că am fost și la discuția de coaliție de luni în care părea că lucrurile sunt clare, ne-am clarificat și am stabilit că mergem împreună în această formulă în continuare."

Premierul a anunţat că interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Potrivit unor surse politice, vicepremierul Dan Barna nu a acceptat propunerea lui Cîțu de a ocupa funcția de ministru interimar al Sănătății. O variantă de rezervă ar putea fi ca premierul să se ocupe, temporar, personal de Ministerul Sănătății. Unii lideri USR-PLUS ar fi de acord să rămână în coaliția de guvernare cu o singură condiție: Florin Cîțu să nu mai fie premier. PNL însă, refuză această variantă. Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a comentat decizia premierului Florin Cîțu, spunând că ”este inacceptabil” modul în care a acționat șeful Guvernului.

Opinia ta contează. Comentează!