Jurnalul orei 19, 5 Septembrie
Jurnalul orei 19:00 5 septembrie 2022, 21:16 | 923

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Lipsa finalității în dosarele de mare corupție începe să irite, iar fenomenul a intrat în vizorul Consiliului Suprem de Securitate. După show-urile cu mascați și procesele televizate urmează o etapă lungă în care nu se întâmplă nimic, iar dosarele zac prin sertarele procurorilor și judecătorilor.

Chișinăul a declanșat procedura de extrădare din România a lui Dorin Stratulat, suspectat de omor în pădurea de la Strășeni. Șansele ca acesta să fie transmis autorităților moldovene sunt însă la discreția suspectului, care are și cetățenie română, iar România nu-și extrădează cetățenii.

Actualul ministru britanic de Externe, Liz Truss, a câștigat șefia Partidului Conservator, iar mâine ar putea deveni prim-ministru al Marii Britanii. Truss i-a mulțumit premierului demisionar Boris Johnson și a spus că preocuparea de bază în prima săptămână de mandat în calitate de premier va fi factura de iarnă la energie a populației.

Prețul european al gazelor a crescut astăzi cu 30 la sută după ce Rusia a anunțat că magistrala Nord Stream, care alimenta Europa, va rămâne închisă până când Occidentul va renunța la sancțiuni împotriva Rusiei. Pe de altă parte, G7 au convenit să impună un plafon de preț pentru petrolul rusesc în încercarea de a slăbi capacitatea Moscovei de a finanța războiul din Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie