Un nou incident la biserica din Dereneu
Social 23 aprilie 2019, 20:14 | 2069

Un nou incident la biserica din satul Dereneu, care a scandalizat anul trecut societatea. Cativa localnici, care au ocupat lacasul in semn de protest, afirma acum ca preotul Florin Marin i-a stropit cu o substanta toxica, pentru a-i scoate din biserica. Acesta din urma spune ca a dat doar cu mir, caci de la oameni mirosea urat. Plangerea satenilor nemultumiti a fost inregistrata ieri la politia din Calarasi.

Cei care s-au plâns pe Florin Marin afirmă că preotul i-a stropit cu gaz lacrimogen. În consecință, două persoane ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale. Unul dintre sătenii indignați a plasat imaginile video, de la camere de supraveghere, în spațiul public.

Medicii de la Spitalul raionul Călărași nu confirmă, dar nici nu infirmă internarea vreunui sătean, care pretinde că a fost stropit cu gaz toxic. Un responsabil de la spital, care a refuzat să-i dăm numele, ne-a spus că nu are dreptul să ofere informații despre pacienți și ne-a lăsat alte două numere de telefon, la care însă nu a mai răspuns nimeni. De cealaltă parte, părintele Florin susține că a pulverizat cu o soluție inofensivă, doar pentru a combate mirosul neplăcut, care domina în biserică.

Florin Marin spune că, dimpotrivă, enoriașii au fost cei care au pulverizat în biserică insecticid.

Preotul este convins: unii cetățeni se răzbuna pe el, deoarece a trecut la Mitropolia Basarabiei.

Scandalul de la biserica din Dereneu a izbucnit în luna martie trecut, când preotul din sat a trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei. De atunci, sătenii s-au împărțit în două tabere, iar preotul nu mai este lăsat să facă slujbe. Părintele Marin Florin a spus atunci că a luat această decizie pentru că Mitropolia Moldovei, subordonată Moscovei, impunea taxe enorme. Episcopia de Ungheni și Nisporeni a respins atunci toate acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie