Alina Nicolaev confecționează accesorii pentru păr sau îmbrăcăminte
Social 18 iulie 2023, 15:38 | 1298

Lumea poate să o vadă deseori în Parcul Catedralei, unde își pune o măsuță și vinde lucrările făcute cu bunăvoință. Alina Nicolaev confecționează accesorii pentru păr sau îmbrăcăminte. Este o meșteriță iscusită, chiar dacă o maladie gravă i-a schimbat viața. De mai bine de zece ani, femeia este în scaun cu rotile, dar nu pierde speranța în a-și vedea visul împlinit.

ALINA NICOLAEV, meșter: "Tata zicea într-o zi, „hai să ieșim în parc”. Am ieșit și mi-am luat câteva lucrușoare, le-am pus pe o bancă și le vindeam. Au început să apară și compărători."

În 2011, Alina Nicolaev a fost diagnosticată cu tumoare spinală, suportând mai multe intervenții chirurgicale. După ce a ajuns în scaunul cu rotile, viața ei s-a schimbat.

ALINA NICOLAEV, meșter: "Mă durea foarte tare spatele și mama speriată fiind a chemat ambulanța. Până să vină ambulanța, eu deja nu îmi mai simțeam picioarele. Am fost la spital. am stat acolo multe zile, mi-au făcut analize și peste două zile m-au diagnosticat cu tumoare la măduva spatelui. Mi-au făcut operație, însă din păcate era prea adâncă tumoarea."

Și cum nu este rău fără bine, femeia a înțeles într-o bună zi că poate să facă ceva deosebit. Alina Nicolaev a fost sfătuită de către unii artiști plastici să participe la cursuri și... nu a ezitat.

ALINA NICOLAEV, meșter: "Am început să fac cunoștință cu fetele de la curs, să ne împrietenim. Încet, încet am început să apreciez viața. Deja așteptam cu nerăbdare cursul următor. Am început să fac flori și să ies în parc. Această lucrare am făcut-o pentru nepoțelul mei. Junior, așa îi zic eu. Încă nu e gata. Trebuie să-i pun o ramă și cred că o să arate foarte bine."

Astfel de lucrări necesită răbdare și material specific.

ALINA NICOLAEV, meșter: "Lucrarea aceasta este din piele. Piele natural italiană. Aici am învățat o tehnică nouă. Cum se fac petalele duble, cum să le aranjez. Mi-a luat mai mult timp, vreo două trei zile."

Meșterița nu pierde speranța și spune că are multe planuri pentru viitor.

ALINA NICOLAEV, meșter: "Aș vrea să călătoresc și prin Republica Moldova. Sunt multe raioane unde sunt dealuri, peșteri... Aș vrea foarte mult într-o peșteră. Mi-aș dori foarte mult să ajung acolo."

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie