Andrei Năstase, prezent la Summitul
Politic 18 martie 2019, 23:21 | 5908

Summit istoric la București

Summit istoric la București. Membrii Partidului Popular European, cea mai puternică formațiune din Parlamentul comunitar, au discutat despre importanța alegerilor europarlamentare din luna mai. La eveniment a fost prezent și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a cerut menținerea Republicii Moldova pe agenda instituțiilor Uniunii Europene. 

Peste 150 de primari și lideri regionali din Uniunea Europeană, precum și 3.000 de aleși locali din România au participat la Summitul Partidului Popular European.

Și preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre importanţa participării la alegerile europarlamentare.

Iar secretarul general al Partidului Popular European a criticat dur guvernarea PSD-ALDE.

La invitația președintelui PNL, Ludovic Orban, la evenimentul de la București a participat copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase.

ANDREI NĂSTASE, președinte Platforma DA "Evenimentul a fost unul emblematic pentru paradigma politică europeană, reprezentând momentul referențial, care mi-a întărit încă o dată convingerea că ideile, valorile și principiile sunt mult mai importante decât interesele de grup, personale, punctuale, de cele mai multe ori, egoiste ale politicienilor."

... a subliniat Andrei Năstase într-un comunicat de presă. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a discutat cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, și cu Manfred Weber, candidat pentru şefia Comisiei Europene. Năstase s-a referit la necesitatea implementării unor reforme sociale și politice la Chișinău de către reprezentanții Blocului ACUM Platforma DA și PAS, dar și la parcursul european al Republicii Moldova. Liderii PPE au declarat că sunt la curent cu situația din Republica Moldova, știu foarte bine cum s-au desfășurat recentele alegeri parlamentare și monitorizează în continuare viitoarele evenimente politice. În context, oficialii europeni l-au încurajat pe Andrei Năstase să continue, împreună cu colegii săi parlamentari, lupta pentru scoaterea Republicii Moldova din captivitate, primind asigurarea că Europa va evalua critic deciziile care vor fi luate la Chișinău.

ANDREI NĂSTASE, președinte Platforma DA "Decizia Blocului ACUM de a-și asuma modelul european de a face politică, modelul democratic și transparent, prin care societățile devin libere și prospere, este fundamentată de rezultatele istorice și durabile, pe care democrația le generează pentru toți cetățenii care au decis să trăiască liberi și demni în țările lor. (...) Republica Moldova are nevoie de un orizont coerent pentru viitoarea sa evoluție politică și socială, iar acesta nu poate fi decât cel european."

... a spus Andrei Năstase. Precizăm că Platforma Demnitate şi Adevăr, alături de Partidul Acţiune şi Solidaritate, sunt membri observatori în Partidul Popular European, cel mai mare şi cel mai influent partid de centru-dreapta la nivel european. 

Opinia ta contează. Comentează!