Primii pacienți au ajuns la Spitalul Raional Soroca duminică dimineață, a doua zi după masa de pomenire, ne-a declarat directorul adjunct al instituției medicale, Valeriu Bordian.

Iar la Spitalul Raional Floreşti au fost internate zece persoane, ne-a spus directorul adjunct al acestuia, Ludmila Capcelea.

Încă trei oameni care au participat la parastasul respectiv au fost internaţi în Spitalul Raional Drochia, iar starea lor este satisfăcătoare, ne-au spus medicii. Specialiştii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au inițiat controale în localul din oraşul Drochia, unde au fost gătite bucatele. S-a constatat că instituția nu avea condiţiile necesare pentru pregătirea şi transportarea mâncării și nici de autorizație pentru livrarea acesteia. Bucatele au fost duse în satul Holoșnița cu o mașină particulară, în care nu existau condiții minime de păstrare a alimentelor, au mai spus reprezentanţii ANSP. Activitatea cafenelei a fost sistată pe parcursul anchetei. Autoritățile urmează să stabilească din ce cauză s-au îmbolnăvit oamenii. La masa de pomenire au fost aproximativ 70 de oameni.