Protest pentru mediu în Londra
Externe 20 iunie 2019, 20:20 | 1060

Activiștii pentru mediu au luat, din nou, cu asalt străzile din Londra pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale, a emisiilor de gaze, dar și a gradului ridicat de poluare a aerului. Acțiuni similare au avut loc și la Bruxelles. Amănunte aflați din grupajul de știri externe pe scurt.

MAREA BRITANIE Membrii organizației pentru mediu Extinction Rebellion au blocat circulația într-un cartier din centrul Londrei pentru a readuce atenția asupra nivelului ridicat de poluare a aerului în marile orașe europene. Manifestanții au cerut autorităților implementarea unor măsuri urgente, printre care elaborarea unui plan de acţiuni pentru a reduce la zero emisiile nete de gaze cu efect de seră până în 2025. Totodată, ei vor înfiinţarea unei adunări cetăţeneşti care, cu ajutorul unor avize ştiinţifice, va putea să pronunţe hotărâri în anumite chestiuni climatice.

BELGIA Cerințe similare au și activiștii Greenpeace, care au protestat la Bruxelles, în fața sediului Comisiei Europene. Membrii orgnizației au proiectat pe clădire Pământul sub forma unei bombe gata să explodeze, lăsând astfel să se înțeleagă nevoia urgentă de acțiune din partea aurorităților europene. Asta în condițiile în care liderii UE discută despre posibilitatea de reducere la zero a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2025.

KUWAIT Temperatură record în Kuwait. Aici au fost înregistrate 63 de grade Celsius la soare, potrivit autorităţilor locale, însă cifrele trebuie să fie confirmate de specialiştii Organizației Meteorologice Mondiale. Presa locală scrie că, pe 8 iunie, temperatura la umbră a fost de 52,2 grade Celsius, iar la soare, de 63 de grade Celsius. Până acum, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată era de 56,7 grade Celsius, în statul american California, pe 10 iulie 1913. 

Opinia ta contează. Comentează!