Nu li s-a permis să-l vadă pe Petic
Politic 18 martie 2019, 20:16 | 1424

Deputații Blocului ACUM nu au fost lăsați să-l viziteze pe Gheorghe Petic în penitenciar

Deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS nu au fost lăsați să intre în Penitenciarul Rezina, acolo unde se află președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr și ofițerul în rezervă Gheorghe Petic. Asta deși, potrivit legii, parlamentarii au dreptul să-i viziteze oricând pe deținuți. Administrația pușcăriei a spus că astăzi este așa-numita „zi sanitară” și din acest motiv aleșii nu pot intra în clădire. În replică, ei au declarat că este vorba despre un alt abuz din partea puterii. Mai ales că rudele altor deținuți au avut acces în penitenciar. 

Deputații din partea Blocului ACUM Platforma DA și PAS au vrut să-l vadă pe Gheorghe Petic pentru că dețin informații că el este bolnav și ar fi maltratat în penitenciar.

În opinia deputaților Blocului ACUM, în acest caz, este vorba despre un alt abuz din partea puterii.

Pe de altă parte, cei care veneau în vizită la alți deținuți au fost lăsați să-și vadă rudele și să le transmită colete.

Conducerea penitenciarului nu a fost de găsit la locul de muncă, pentru explicații.

Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a explicat într-un comunicat că așa-numita „zi sanitară” a fost aprobată printr-un ordin la începutul anului. El a mai spus că deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS nu au avut acces în pușcăria de la Rezina pentru că nu au prezentat o hotărâre în acest sens a Biroului Permanent al Parlamentului, așa cum prevede legea. Totodată, Oleg Pantea a negat că administrația respectivei închisori a fost înștiințată în prealabil despre un control parlamentar. Amintim că Gheorghe Petic a fost reținut în octombrie 2018 în fața Primăriei Ungheni, fiind învinuit că ar fi violat o femeie. El respinge toate acuzațiile și declară că este vorba despre un dosar politic, după ce a dezvăluit o schemă de contrabandă cu țigări, creată pe ambele maluri ale Prutului. Procurorii cer ca Gheorghe Petic să fie condamnat la patru ani de închisoare, să i se aplice o amendă de 32 de mii 500 de lei și să mai achite 65 de mii de lei drept cheltuieli judiciare. Decizia instanței de fond ar urma să fie pronunțată miercuri, 20 martie. 

Opinia ta contează. Comentează!