Vladimir Voronin este dispus să colaboreze cu ancheta în cazul foștilor deputați reținuți pentru îmbogățire ilicită
Politic 3 februarie 2022, 20:20 | 1033

Vladimir Voronin se arată deschis să colaboreze cu ancheta ce-i vizează pe foștii parlamentari care, în anul 2015, au părăsit formațiunea pe care o conduce. Liderul comuniștilor a condamnat traseismul politic și a amintit din nou sumele pentru care s-ar fi vândut foștii săi colegi de fracțiune.

VLADIMIR VORONIN, deputat comunist: "Sunt șapte ani. Și la PG ne-am adresat și niciun fel de reacții. Acum și pentru noi a fost neașteptat ceea ce s-a întâmplat ieri. Tragem nădejde că lucrul acesta o să ajungă la un final ceva. Noi susținem și vom colabora cu organele de anchetă pe aceste probleme, susținem măsurile care se întreprind acum de organele respective. O dată și o dată trebuie terminat."

Liderul comuniștilor a povestit despre unele cazuri când colegii săi de partid au fost abordați deschis pentru a-și schimba culoarea politică.

VLADIMIR VORONIN, deputat comunist: "În timpul ședinței se apropie de Elena Bodnarenco Eugeniu Nichiforciuc și îi propune 300 de mii de euro pentru ca să treacă la democrați. Eu stau alături și îl ascult. Eu m-am sculat și l-am apucat pe acest Nichiforciuc și l-am împins din spate înspre boxerul acela, Țuțu-Puțu, cum îl chema pe dansul."

ELENA BODNARENCO, deputat comunist: "Mie mi-au făcut două oferte. Prima ofertă mi-a făcut-o Sergiu Sârbu. Scopul democraților a fost ca Voronin să rămână singurul comunist în parlament."

Voronin acuză că actul de traseism politic a subminat autoritatea partidului care nu a mai reușit să acceadă în viitorul parlament.

VLADIMIR VORONIN, deputat comunist: "Pe noi ne-a afectat acest lucru foarte dur. Pe urmă, doi ani noi nu am fost în parlament. Afectează imaginea partidului și afectează imaginea deputaților în societate."

Miercuri au fost reținuți cinci foști deputați: Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi și Artur Reșetnicov. Toți sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită, iar cazurile sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte. Toți cei vizați neagă însă acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!