Pompierii și salvatorii sunt nevoiți deseori să-și neglijeze familiile
Social 14 aprilie 2023, 19:54 | 1359

Sunt la datorie la orice oră și în orice zi. Vorbim despre pompieri și salvatori, care uneori sunt nevoiți să-și neglijeze familiile, mai ales de sărbători. Chiar și așa, angajații de la Detașamentul Pompieri și Salvatori Centru ne-au spus că nu uită de tradiții, iar de Paște aduc bucate sfințite pentru a sărbători în timp ce-și fac meseria. Totuși, munca rămâne a fi pe primul loc, ne-au mărturisit aceștia.

EUGEN ZUICOV, șef al Detașamentului Pompieri și Salvatori Centru: "De sărbători, anume din detașamentul nostru vor fi zece oameni la serviciu, cu două autospeciale de intervenție. Vom activa într-un regim mai special. În timpul sărbătorilor, suntem expuși la un risc mai mare. Sunt la multe intervenții, este mai complex."

Acest tânăr spune că va sărbători Paștele la muncă al doilea an consecutiv, alături de colegii săi. Anul trecut au reușit să guste din bucate sfințite, spune pompierul.

GHEORGHE RODIDEAL, pompier: "A fost un coleg la biserică, a sfințit pasca, iar dimineața toți am ciocnit câte un ou."

Din echipa Detașamentului Pompieri și Salvatori Centru face parte și acest tânăr. Chiar dacă are abia un an de activitate în acest domeniu, merge zilnic la mai multe intervenții.

DUMITRU PANAGUȚA, pompier: "La fiecare gardă este cel puțin câte o intervenție. Mereu sunt intervenții, oamenii au nevoie de ajutor și mereu suntem primii care intervenim. Gărzile pe rând sunt la muncă, toți activează non stop."

Victor Stoc este salvator de mai bine de 15 ani. De multe ori, sărbătorile le petrecere la muncă, alături de ceilalți colegi. Cei de acasă s-au obișnuit deja, spune bărbatul.

VICTOR STOC, salvator superior: "Familia reacționează bine. Ei deja s-au obișnuit, pentru că de atâția ani activez în acest serviciu. Copiii la fel s-au obișnuit. Suntem la datorie. Nu avem de ales."

La Detașamentul Pompieri și Salvatori din sectorul Centru activează 53 de pompieri și salvatori, repartizați în patru echipe de intervenție.

Opinia ta contează. Comentează!